Uudised

Vahemeremaitsed Eestimaa südames 18. veebruar vadim.albrant

Ajaperioodil 18.-21.veebruar on JKHK õppeköögis tunda Vahemere hõngu. Nimelt on kuus Küprose pagarit ja kondiitrit tulnud Erasmus+ programmi raames meie koka eriala õpilastele tunde andma.


Kolme päeva jooksul saavad õpilased teadmisi Küprose rahvusköögist, mis on segu vahemere ja ida köögist. Peamine rõhk on traditsiooniliste maiuste ja pagaritoodete valmistamisel. Lisaks õpetavad väliskülalised ka modelleerimisšokolaadist ja suhkrumassist dekoratsioonide tegemist.

Esimesel programmipäeval said õpilased väliskülalistega lähemalt tuttavaks ning valmisid esimesed magustoidud: baklava ja kataifi. Baklava on üks sealse köögi tuntumaid maiustusi- filotainast valmistatud mandlitega kihiline kook on tõeline maiasmokkade lemmik. Kataifi on populaarne küpsetis Araabiamaadest, mille taigen koosneb imepeentest omavahel põimitud taignaniitidest, tuntud ka „ingli juuste“ nime all.

Kui kolmel esimesel programmipäeval on õpetajateks oma ala spetsialistid Küproselt, siis viimasel päeval vahetatakse rollid ning õpilased tutvustavad külalistele eesti rahvusköögile omaseid toite, sh rukkileiba.

Jääme põnevusega ootama, millised hõrgutised valmivad järgmistes tundides!

Projektijuht Caroline Männik

Kolme päeva jooksul saavad õpilased teadmisi Küprose rahvusköögist, mis on segu vahemere ja ida köögist. Peamine rõhk on traditsiooniliste maiuste ja pagaritoodete valmistamisel. Lisaks õpetavad väliskülalised ka modelleerimisšokolaadist ja suhkrumassist dekoratsioonide tegemist.

Esimesel programmipäeval said õpilased väliskülalistega lähemalt tuttavaks ning valmisid esimesed magustoidud: baklava ja kataifi. Baklava on üks sealse köögi tuntumaid maiustusi- filotainast valmistatud mandlitega kihiline kook on tõeline maiasmokkade lemmik. Kataifi on populaarne küpsetis Araabiamaadest, mille taigen koosneb imepeentest omavahel põimitud taignaniitidest, tuntud ka „ingli juuste“ nime all.

Kui kolmel esimesel programmipäeval on õpetajateks oma ala spetsialistid Küproselt, siis viimasel päeval vahetatakse rollid ning õpilased tutvustavad külalistele eesti rahvusköögile omaseid toite, sh rukkileiba.


Jääme põnevusega ootama, millised hõrgutised valmivad järgmistes tundides!

Projektijuht Caroline Männik