Uudised

Kultuuride lõimumine õppeköögis 21. veebruar vadim.albrant

18.-21. veebruar lõimusid JKHK õppeköögis Vahemere ja Eesti köök. Nimelt tulid kuus Küprose pagarit ja kondiitrit Erasmus+ programmi raames meie II kursuse koka eriala õpilastele tunde andma ning meie õpilased tutvustasid omalt poolt külalistele Eesti traditsioonilisi toite.


Iga programmipäev oli võrdlemisi eriilmeline. Kui esimesel programmipäeval valmis ainult kaks magustoitu (baklava ja kataifi), siis järgmistel päevadel oli degusteerimislaud lookas ning iga huviline leidis midagi oma maitsele.

Teise programmipäeva rõhk oli soolaste pirukate valmistamisel. Eelmisel päeva ettevalmistatud tainast valmisid nii spinati-feta, juustu kui ka vorstitäidisega pirukad. Et kultuuridevaheline õpe oleks mõlemapoolne, küpsetasid õpilased väliskülalistele ka vastlakukleid.

Kolmas päev pühendati erinevate täidistega croissantide, magusate pirukate ja Küprose traditsioonilise maiuse Galatoboureko valmistamisele. Lisaks õpetasid külalised modelleerimisšokolaadist ja suhkrumassist koogikaunistuste meisterdamist. Täideti ka Küprose külaliste erisoov ehk tutvustati neile, kuidas küpsetada juuretisega rukkileiba.

Viimasel päeval vahetati aga positsioonid ning õpilased astusid juhendajate rolli. Õppetöö läbivaks teemaks oli Eesti rahvusköök. Iga õpilane sai endale paariliseks ühe Küprose külalise, kellega koos valmistati kahekäiguline lõunasöök. Pearoaks valiti täidetud räimepihvid kartuli-hernepüree ja glaseeritud köögiviljadega, magustoiduks traditsiooniline kamavaht marjadega.

Koostöö Küprose partneriga ei piirdu ainult sel nädalal toimunud väliskülaliste visiidiga. Juba järgmisel esmaspäeval suunduvad Küprosele õpirändele kaks JKHK kokanduse eriala õpetajat ning välispraktikat sooritama 9 õpilast. Kõik eelmainitud õpiränded toimuvad Erasmus+ programmi raames.

Suur tänu KO-17 õpilastele ning koka ja teeninduse ÕKR õpetajatele, kes andsid suure panuse Küprose külalisõpetajate vastuvõtu korraldamisse!

Projektijuht Caroline Männik

Iga programmipäev oli võrdlemisi eriilmeline. Kui esimesel programmipäeval valmis ainult kaks magustoitu (baklava ja kataifi), siis järgmistel päevadel oli degusteerimislaud lookas ning iga huviline leidis midagi oma maitsele.

Teise programmipäeva rõhk oli soolaste pirukate valmistamisel. Eelmisel päeva ettevalmistatud tainast valmisid nii spinati-feta, juustu kui ka vorstitäidisega pirukad. Et kultuuridevaheline õpe oleks mõlemapoolne, küpsetasid õpilased väliskülalistele ka vastlakukleid.

Kolmas päev pühendati erinevate täidistega croissantide, magusate pirukate ja Küprose traditsioonilise maiuse Galatoboureko valmistamisele. Lisaks õpetasid külalised modelleerimisšokolaadist ja suhkrumassist koogikaunistuste meisterdamist. Täideti ka Küprose külaliste erisoov ehk tutvustati neile, kuidas küpsetada juuretisega rukkileiba.


Viimasel päeval vahetati aga positsioonid ning õpilased astusid juhendajate rolli. Õppetöö läbivaks teemaks oli Eesti rahvusköök. Iga õpilane sai endale paariliseks ühe Küprose külalise, kellega koos valmistati kahekäiguline lõunasöök. Pearoaks valiti täidetud räimepihvid kartuli-hernepüree ja glaseeritud köögiviljadega, magustoiduks traditsiooniline kamavaht marjadega.

Koostöö Küprose partneriga ei piirdu ainult sel nädalal toimunud väliskülaliste visiidiga. Juba järgmisel esmaspäeval suunduvad Küprosele õpirändele kaks JKHK kokanduse eriala õpetajat ning välispraktikat sooritama 9 õpilast. Kõik eelmainitud õpiränded toimuvad Erasmus+ programmi raames.

Suur tänu KO-17 õpilastele ning koka ja teeninduse ÕKR õpetajatele, kes andsid suure panuse Küprose külalisõpetajate vastuvõtu korraldamisse!

Projektijuht Caroline Männik